Тревожният ум не може да съществува в отпуснато тяло

“Тревожният ум не може да съществува в отпуснато тяло.Тялото и умът са  неразривно свързани в тревожност.”

Чувството тревожност е обичайно за всеки човек. Всеки от време на време го изпитва, когато се налага да взема важно житейско решение, притеснение от неизвестното, явяване на изпит или в други ситуации, но има хора, които  страдат от постоянно безпокойство, което им пречи за нормалното осъществяване на ежедневните дейности. Ако прекалената тревожност  не намалява или се влошава с времето, то е време да се вземат адекватни мерки. Често тревожните разстройства включват повтарящи се епизоди на внезапно чувство на интензивно безпокойство, страх или ужас, интензивни негативни мисли.

Честите признаци и симптоми на тревожност са:

-Чувство на нервност, безпокойство, напрежение и раздразнителност;

-Усещане за предстояща опасност, без основание;

-Наличие на повишен сърдечен ритъм и учестено дишане;

-Обилно изпотяване;

-Чувство за слабост или умора;

-Проблем с концентрацията или трудност да се мисли за нещо различно от настоящия проблем;

-Проблеми със съня;

-Стомашно-чревни проблеми;

-Желание да избягвате неща, които предизвикват безпокойство

-Виене на свят, съпроводени с гадене или  повръщане;

-Тремор на мускулите на ръцете и краката или мускулни крампи;

-Усещане за „заседнала топка“ в гърлото.

Когато  тревожността, безпокойството, страхът и паниката съпътстват ежедневието на един човек, няма как да не се отразяват негативно върху целия му организъм. Те могат да станат причина както за психични, така и за физически проблеми. И въпреки, че според специалистите е нормално да изпитваме тревожност от неизвестното, особено в ситуацията, в която е изправен светът днес, има хиляди начини, по които можем сами да си помогнем още при първи признаци и  да не позволяваме да се стига до сериозни последици.

Един от алтернативните методи на лечение е цветотерапията, като абсолютно безвреден и безопасен, подходящ както за подрастващите така и за бременни жени. Напоследък се наблюдава тенденциозно увеличаване на тийнейджъри с тревожност и  безпокойство.

Цветна есенция от Витлеемска звезда е пръв избор при всякакви трудни ситуации в ежедневието, в които човек изпитва силно емоционално разстройство, плач ,тъга, от  неочаквани новини или събития. Тя дава възможност и адаптивност за приспособяване в критични ситуации.

Сладък кестен е естественият антидепресант, който помага на човек  да излезе от „черната дупка“ , в която се намира при дълбоко отчаяние или  безизходица. Енергията на цветето дарява сила и вяра за справяне в трудни ситуации.

Австралийската цветна есенция от Crowea е отлично средство при постоянна тревожност и стрес, изразяващ се с дискомфорт в стомаха. От психосоматиката знаем, че непрекъснатото безпокойството води до нарушения в стомашно-чревната функция. Не напразно, когато човек има притеснения го „свива“ стомаха, чувства „пеперуди“ или има болки или диария. Това енергийно лекарство подобрява стомашната функция, успокоява ума и тялото и намалява тревожността.

Цветна есенция от Слабонога е подходяща за всички, които изпитват вътрешно напрежение и безпокойство. Тя помага за забавяне на темпото, дава спокойствие и е особено подходящо за импулсивните и нетърпеливи личности, които имат бързи действия , реакции и мисли. Върбинката подпомога действието на слабоногата , намалявайки стреса и нервното напрежение, а по косвен път на физическо ниво намалява напрежението в мускулите, спазмите и схващанията.

Положително влияние върху хигиената на нервната система оказват здравословните навици и диети, осигуряване на качествен сън, хранителни добавки с магнезий и витамини от група Б.

STOP ТРЕВОЖНОСТ 30 мл

2 thoughts on “Тревожният ум не може да съществува в отпуснато тяло

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button