РЕЛАКС ЗА ДЕЦА

Стресовото напрежение  оказва значително влияние на живота и всекидневието  както за възрастни така и за децата. Може да се каже, че стресът е станал начин на живот. Използваме думата „стрес“, когато чувстваме, че всичко около нас ни идва в повече – пренатоварени сме и не сме сигурни, че бихме могли да се справим с натиска, на който сме подложени. А дали се замисляме за малките деца и за учениците как се справят с ежедневието си? Дали долавяме техните притеснения и нужди?

Детето е индивидуална личност още от най-ранна възраст и има много повече нужди от това да е нахранено, добре облечено и образовано. Би било добре за неговото спокойствие и сигурност да има възможност да разговаря със спокойни родители, които да разпознават неговите емоции и да получава нужното разбиране или подкрепа.

Затова е създадена комбинация от няколко Бахови цветя :РЕЛАКС за възрастни и РЕЛАКС ЗА ДЕЦА .Детската комбинация е без алкохол и е подходяща както за бебета, деца, подрастващи и бременни жени.

Допринася за спокойствието на плачливи бебета с колики, трудно заспиване, при никнене на зъбки, напрегнати деца в училищна възраст, натоварени психически, разтревожени, оплакващи се от главоболие, изпитващи нервно напрежение или изпитват трудност да се успокоят вечер, при нощно напикаване, гризене на нокти.

В състава на Релакс за деца влизат следните есенции: камшик, слабонога, дива джанка, бял кестен, върбинка, орех.

Цветна есенция от Камшик е подходяща за деца, които крият тревогите си, но вътрешно се измъчват, защото не споделят много проблемите си. Те  са чувствителни, потайни, страх ги е да не бъдат изоставени, тайничко си хапват сладки храни и са склонни към пристрастяване. Есенцията се използва също за отказване от всякакви зависимости, при различни страхове и дава възможност за вътрешен релакс.

Цветна есенция от Слабонога помага за забавяне на темпото,  като отпуска физическото тяло при нервно напрежение и безпокойство и допълнително улеснява релаксацията и съня.

 

Подходяща е за всички нетърпеливи, нервни, превъзбудени деца, които са бързи в мислите и действията си и правят всичко бързо и без отлагане, но са толкова припряни, че често се спъват, падат, удрят се по невнимание. Aко не стане така както желаят, стават  раздразнителни и лесно избухват. Те имат често проблем със съня, поради неспокойният им дух, постоянно се въртят в леглото и не могат да се отпуснат.

Цветна есенция от дива джанка допълва успокояващото действие , улеснява съня. Подходящо е за гневни, агресивни деца, които трудно се контролират, когато са ядосани, хвърлят и чупят предмети, крещят истерично, бият други деца. Много често такъв тип деца могат да имат проблем с нощно напикаване, заекване поради вътрешно напрежение. Тези деца  не споделят своя голям  страх да не загуби контрол, на практика се страхуват и от самите себе си и от собствените си мисли.

Децата, които имат нужда от Върбинка са ентусиасти. Те прекаляват във всичко, което правят. Имат прекомерни реакции, действия, тъй като дават 150% от себе си за да постигнат това, което са си наумили. Освен това те желаят всички приятели да ги следват и ако не получат разбиране, те стават нервни или раздразнителни. Те все още не разбират, че даването на прекалено много енергия от себе си, ги прави нервни и изпитват трудност да се отпуснат, поради което им се отразява и на съня.

Белият кестен успокоява мисловния поток. За всички ,които въртят едни и същи мисли в главата си, независимо дали са свързани с бъдещи притеснения или минали проблеми, поради което те трудно се отпускат и  заспиват. Такива деца може да се оплакват често от главоболие и умора. Цветната есенция подобрява концентрацията, заедно със други спомагателни есенции подпомагат усвояването на нови знания.

Орехчето е необходимо винаги, когато има някаква промяна, била тя тръгване на детска градина, училище, настъпване на пубертет, смяна на местоживеене, нови приятели или други причини за трудна адаптация. Освен това, то има и защитна функция, като подсилва аурата и пречи от негативни външни влияния. Когато децата са поели чужда негативна енергия, те стават раздразнителни, нервни ,плачливи, капризни без видима причина.

Бременните жени също биха могли да използват Релакс комбинацията в ежедневието си. Поради повишената им емоционална чувствителност, физиологичните промените ,страх от предстоящи събития, есенцията от орех с лекота ще ги подготви към бъдещите промени.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button